Najjednoduchší recept na pečenú makrelu: rýchly a veľmi chutný

Foto: z otvorených zdrojov

Tento recept zachováva prirodzenú chuť, šťavnatosť a výživovú hodnotu makrely.

Pečené makrely sú rýchlym a cenovo dostupným jedlom pre každodenné menu. Tento recept zachováva prirodzenú chuť, šťavnatosť a výživovú hodnotu makrely. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na stránku Instagram foodblogera Alexa Mila.

Makrela pečená v rúre: jednoduchý recept

Ingrediencie:

  • makrela – 1 ks.
  • korenie – korenie, koriander
  • sójová omáčka – 5 PL
  • citrónová šťava – 1 PL
  • cukor – 1 lyžička
  • rastlinný olej – 1 PL

Celkový čas prípravy – 80 min.

Varenie

  1. Z ryby odstráňte hlavu, plutvy, chvost a chrbticu. Očistite vnútro a čiernu fóliu.
  2. Obe filety posypte z oboch strán korením a koriandrom. Potom každý filet nakrájajte na kúsky veľkosti sústa, ako je znázornené na fotografii. Umiestnite ich do fóliových lodičiek kožou nahor.
  3. Na marinádu zoberte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olej, cukor a premiešajte. Ryby zalejte marinádou a nechajte 30 minút odstáť.
  4. Pečieme v predhriatej rúre 15 minút pri teplote 200 C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život