Foto: z otvorených zdrojov
Tento recept zachováva prirodzenú chuť, šťavnatosť a výživovú hodnotu makrely.
Pečené makrely sú rýchlym a cenovo dostupným jedlom pre každodenné menu. Tento recept zachováva prirodzenú chuť, šťavnatosť a výživovú hodnotu makrely. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na stránku Instagram foodblogera Alexa Mila.
Makrela pečená v rúre: jednoduchý recept
Ingrediencie:
- makrela – 1 ks.
- korenie – korenie, koriander
- sójová omáčka – 5 PL
- citrónová šťava – 1 PL
- cukor – 1 lyžička
- rastlinný olej – 1 PL
Celkový čas prípravy – 80 min.
Varenie
- Z ryby odstráňte hlavu, plutvy, chvost a chrbticu. Očistite vnútro a čiernu fóliu.
- Obe filety posypte z oboch strán korením a koriandrom. Potom každý filet nakrájajte na kúsky veľkosti sústa, ako je znázornené na fotografii. Umiestnite ich do fóliových lodičiek kožou nahor.
- Na marinádu zoberte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olej, cukor a premiešajte. Ryby zalejte marinádou a nechajte 30 minút odstáť.
- Pečieme v predhriatej rúre 15 minút pri teplote 200 C.
