Foto: z verejných zdrojov
Pokyny krok za krokom pomôžu aj začiatočníkom dosiahnuť dokonalú štruktúru a bohatú chuť
Domáca boujenina s aromatickou glazúrou ohromí kombináciou šťavnatého mäsa a chrumkavej zlatistej kôrky. Návod krok za krokom pomôže aj začiatočníkom dosiahnuť dokonalú štruktúru a bohatú chuť. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na boujeninu na Vianoce
Ingrediencie:
- Bravčová krkovička – 3 kg
- soľ – 2 PL
- čierne korenie – 1 PL
- sušený cesnak – 1 PL
- korenie na mäso – 2 PL
- cibuľa – 1 ks.
- fialová cibuľa – 2 ks
- mrkva – 3 ks.
- cesnak – 3 hlavy
Na glazúru budete potrebovať:
- granátové jablko – 2 ks.
- cukor – 3 PL
- škorica – 1 tyčinka
- maslo – 20 g
Príprava
- Do formy na boujeninu pridáme korenie, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať v chladničke 5 hodín.
- Mrkvu a cibuľu nakrájame na veľké kolieska. Cesnak prekrojíme na polovicu a vložíme do zapekacej misy. Navrch položte mäso a zalejte 200 ml vody.
- Pečte 2,5 hodiny pri teplote 170 stupňov.
- Na polevu rozšľahajte semienka granátového jablka v mixéri. Zmes preceďte cez sito a pridajte cukor. Priveďte do varu, pridajte škoricu a maslo. Varte, kým nezhustne.
- Mäso vyberte z formy a položte na plech vyložený pergamenom na pečenie.
- Prelejte polevou a pečte ďalších 15 minút pri teplote 200 stupňov.
