Vianočná boujenina, ktorá každého poteší: recept krok za krokom

Foto: z verejných zdrojov

Pokyny krok za krokom pomôžu aj začiatočníkom dosiahnuť dokonalú štruktúru a bohatú chuť

Domáca boujenina s aromatickou glazúrou ohromí kombináciou šťavnatého mäsa a chrumkavej zlatistej kôrky. Návod krok za krokom pomôže aj začiatočníkom dosiahnuť dokonalú štruktúru a bohatú chuť. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na boujeninu na Vianoce

Ingrediencie:

  • Bravčová krkovička – 3 kg
  • soľ – 2 PL
  • čierne korenie – 1 PL
  • sušený cesnak – 1 PL
  • korenie na mäso – 2 PL
  • cibuľa – 1 ks.
  • fialová cibuľa – 2 ks
  • mrkva – 3 ks.
  • cesnak – 3 hlavy

Na glazúru budete potrebovať:

  • granátové jablko – 2 ks.
  • cukor – 3 PL
  • škorica – 1 tyčinka
  • maslo – 20 g

Príprava

  1. Do formy na boujeninu pridáme korenie, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať v chladničke 5 hodín.
  2. Mrkvu a cibuľu nakrájame na veľké kolieska. Cesnak prekrojíme na polovicu a vložíme do zapekacej misy. Navrch položte mäso a zalejte 200 ml vody.
  3. Pečte 2,5 hodiny pri teplote 170 stupňov.
  4. Na polevu rozšľahajte semienka granátového jablka v mixéri. Zmes preceďte cez sito a pridajte cukor. Priveďte do varu, pridajte škoricu a maslo. Varte, kým nezhustne.
  5. Mäso vyberte z formy a položte na plech vyložený pergamenom na pečenie.
  6. Prelejte polevou a pečte ďalších 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život