Neuveriteľne chutné občerstvenie z pekinskej kapusty: takto ste ju ešte nikdy nevarili

Foto: z verejných zdrojov

Závitky z pekinskej kapusty, jemné vo vnútri a chrumkavé zvonka, budú určite ozdobou vášho domáceho stola.

Tieto závitky z pekinskej kapusty, zvonku chrumkavé a zvnútra jemné, sa stanú vynikajúcou ozdobou vášho domáceho jedálnička.

Závitky z pekinskej kapusty, jemné vo vnútri a chrumkavé zvonka, sa určite stanú ozdobou vášho domáceho jedálnička. Ich príprava je rýchla a jednoduchá a ich chuť je rovnako dobrá ako chuť reštaurácie.

Recept

Ingrediencie:

  • Pekinská kapusta 1 ks.
  • slepačie vajcia 3 ks
  • strúhanka 100g
  • zemiaky 3 ks.
  • cibuľa 1 ks
  • mrkva 1 ks.
  • sladká paprika 1 ks.
  • sušený cesnak podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Príprava:

  1. Príprava závitkov začína starostlivým oddelením listov pekinskej kapusty. Uložia sa do špeciálnej formy na pečenie, zalejú sa vriacou vodou a nechajú sa 15 – 20 minút odstáť, aby listy zmäkli a stali sa pružnými.
  2. Potom sa ošúpú zemiaky, nakrájajú sa na malé kocky a varia sa, kým nie sú hotové. Potom sa zemiaky roztlačia na jemnú kašu.
  3. Cibuľa sa nakrája na malé kocky, rovnako ako nakrájané a papriky. Mrkva sa nastrúha na jemnom strúhadle.
  4. Do rozohriatej panvice nalejeme trochu rastlinného oleja, na ktorom najprv opečieme cibuľu do priehľadna, potom pridáme mrkvu a papriku a spolu podusíme.
  5. Vzniknutú zeleninovú praženicu vložíme do misy so zemiakovou kašou, pridáme soľ a sušený cesnak, všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
  6. V hrubej časti listov pekinskej kapusty sa urobí zárez, po ktorom sa na stred položí plnka a opatrne sa zabalí do kompaktnej rolky.
  7. V samostatnej miske rozšľaháme slepačie vajcia na homogénnu konzistenciu. Každú rolku najprv namočíme do vaječnej zmesi a potom dôkladne obalíme v strúhanke. Rolky opečieme z oboch strán na dobre rozpálenej panvici do chrumkava a dozlatista.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život