Foto: z verejných zdrojov
Závitky z pekinskej kapusty, jemné vo vnútri a chrumkavé zvonka, budú určite ozdobou vášho domáceho stola.
Tieto závitky z pekinskej kapusty, zvonku chrumkavé a zvnútra jemné, sa stanú vynikajúcou ozdobou vášho domáceho jedálnička.
Závitky z pekinskej kapusty, jemné vo vnútri a chrumkavé zvonka, sa určite stanú ozdobou vášho domáceho jedálnička. Ich príprava je rýchla a jednoduchá a ich chuť je rovnako dobrá ako chuť reštaurácie.
Recept
Ingrediencie:
- Pekinská kapusta 1 ks.
- slepačie vajcia 3 ks
- strúhanka 100g
- zemiaky 3 ks.
- cibuľa 1 ks
- mrkva 1 ks.
- sladká paprika 1 ks.
- sušený cesnak podľa chuti
- soľ podľa chuti
- olej na vyprážanie
Príprava:
- Príprava závitkov začína starostlivým oddelením listov pekinskej kapusty. Uložia sa do špeciálnej formy na pečenie, zalejú sa vriacou vodou a nechajú sa 15 – 20 minút odstáť, aby listy zmäkli a stali sa pružnými.
- Potom sa ošúpú zemiaky, nakrájajú sa na malé kocky a varia sa, kým nie sú hotové. Potom sa zemiaky roztlačia na jemnú kašu.
- Cibuľa sa nakrája na malé kocky, rovnako ako nakrájané a papriky. Mrkva sa nastrúha na jemnom strúhadle.
- Do rozohriatej panvice nalejeme trochu rastlinného oleja, na ktorom najprv opečieme cibuľu do priehľadna, potom pridáme mrkvu a papriku a spolu podusíme.
- Vzniknutú zeleninovú praženicu vložíme do misy so zemiakovou kašou, pridáme soľ a sušený cesnak, všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
- V hrubej časti listov pekinskej kapusty sa urobí zárez, po ktorom sa na stred položí plnka a opatrne sa zabalí do kompaktnej rolky.
- V samostatnej miske rozšľaháme slepačie vajcia na homogénnu konzistenciu. Každú rolku najprv namočíme do vaječnej zmesi a potom dôkladne obalíme v strúhanke. Rolky opečieme z oboch strán na dobre rozpálenej panvici do chrumkava a dozlatista.
