Lahodný zemiakový kebab s mäsom: perfektný recept na zimnú dovolenku

Foto: z otvorených zdrojov

Stačia jednoduché ingrediencie, minimum námahy a získate chuť skutočného pikniku.

Chrumkavý zemiakový kebab pečený v rúre sa môže stať originálnym pokrmom na slávnostný stôl. Budete potrebovať jednoduché ingrediencie, minimum námahy a získate chuť skutočného pikniku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na instagramovú stránku foodblogerky Kseniye Radostiny.

Zemiakové kebaby s mäsom na slávnostný stôl

Ingrediencie:

  • varené zemiaky 8-10 ks
  • Bravčové mäso (bôčik) – 500 g
  • soľ, korenie – podľa chuti
  • mletý koriander – 0,5 lyžičky
  • sušený cesnak – 0,5 lyžičky
  • šťava z polovice citróna

Na omáčku je potrebné:

  • kyslá smotana – 3 PL
  • majonéza – 3 PL
  • rastlinný olej – 1 PL
  • soľ, korenie – podľa chuti
  • cesnak – 3 strúčiky
  • kôpor – zväzok

Príprava

  1. Zemiaky uvarte vcelku vosolenej vode takmer do mäkka. Je dôležité, aby sa zemiaky nerozvarili.
  2. Mäso marinujte v korení, soli a citrónovej šťave.
  3. Z kyslej smotany, majonézy, korenia, oleja, cesnaku a kôpru pripravíme omáčku.
  4. Na drevené špajdle striedavo navliekame zemiaky a mäso, prenesieme na plech a potrieme omáčkou.
  5. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život