Foto: z otvorených zdrojov
Stačia jednoduché ingrediencie, minimum námahy a získate chuť skutočného pikniku.
Chrumkavý zemiakový kebab pečený v rúre sa môže stať originálnym pokrmom na slávnostný stôl. Budete potrebovať jednoduché ingrediencie, minimum námahy a získate chuť skutočného pikniku. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na instagramovú stránku foodblogerky Kseniye Radostiny.
Zemiakové kebaby s mäsom na slávnostný stôl
Ingrediencie:
- varené zemiaky 8-10 ks
- Bravčové mäso (bôčik) – 500 g
- soľ, korenie – podľa chuti
- mletý koriander – 0,5 lyžičky
- sušený cesnak – 0,5 lyžičky
- šťava z polovice citróna
Na omáčku je potrebné:
- kyslá smotana – 3 PL
- majonéza – 3 PL
- rastlinný olej – 1 PL
- soľ, korenie – podľa chuti
- cesnak – 3 strúčiky
- kôpor – zväzok
Príprava
- Zemiaky uvarte vcelku vosolenej vode takmer do mäkka. Je dôležité, aby sa zemiaky nerozvarili.
- Mäso marinujte v korení, soli a citrónovej šťave.
- Z kyslej smotany, majonézy, korenia, oleja, cesnaku a kôpru pripravíme omáčku.
- Na drevené špajdle striedavo navliekame zemiaky a mäso, prenesieme na plech a potrieme omáčkou.
- Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút.
